Rodinný dom Panické Dravce

Informácie Mapa Dokumenty

Číslo dražby: 242024/2


Kraj: Banskobystrický

Okres: Lučenec

Mesto: Panické Dravce

Katastrálne územie: Panické Dravce

Úžitková plocha: 369 m2


Miesto konania dražby: Lučenec

Adresa dražby: Spoločná kancelária notárov JUDr. Andrea Barancová, PhD., a JUDr. Stanislav Jurčák, Dr. Herza 374/12

 

Miesto obhliadky: Panické Dravce č. 75

Kolo dražby: 2

Znalecké ocenenie: 62900 €

Dražobná zábezpeka: 0 €

Minimálne prihodenie: 100 €

Opis predmetu dražby

A/ Súbor nehnuteľností evidovaných Okresným úradom Lučenec, katastrálny odbor, obec Panické Dravce, k. ú. Panické Dravce na liste vlastníctva číslo 70 a to:

– parcela KN-C číslo 100/1, zastavaná plocha a nádvorie o výmere 400 m2,

– parcela KN-C číslo 100/2, zastavaná plocha a nádvorie o výmere 130 m2,

– parcela KN-C číslo 100/3, zastavaná plocha a nádvorie o výmere 48 m2,

– parcela KN-C číslo 101, záhrada o výmere 296 m2,

– stavba súpis. č. 75, postavená na parcele KN-C 100/2, popis stavby: Rodinný dom,

– stavba bez súpis. č., postavená na parcele KN-C 100/3, popis stavby: Vedľajšia stavba,

v spoluvlastníckom podiele 1/1.

 

B/ Drobné stavby a príslušenstvo plniace doplnkovú funkciu k nehnuteľnostiam (A/), nezapísané na listoch vlastníctva, pozostávajúce najmä (nie však výlučne) z: Plot bočný na p.č. 100/1, Studňa kopaná na p.č. 100/1, Prípojka vody zo studne na p.č. 100/1, Kanalizácia do žumpy na p.č. 100/1, Žumpa na p.č. 100/1, Prípojka plynu na p.č. 100/1, Spevnené plochy dláždené na p.č. 100/1, Vonkajšie schody na p.č. 100/2., tak ako sú opísané v Znaleckom posudku č. 36/2024 zo dňa 25.03.2024, vypracoval znalec: Ing. Štefan Pastierovič, Majerská cesta 65, 974 01 Banská Bystrica

(ďalej spolu len ako „predmet dražby“).

 

Rodinný dom č.súp. 75 na parc.č. 100/2 v k.ú. Ponické Dravce je murovaná stavba, ktorá má jedno podzemné a dve nadzemné podlažia, v každom nadzemnom podlaží je samostatný byt, podľa predložených podkladov a zistení pri miestnom šetrení bol rodinný dom postavený v roku 1971.

Dispozične sa v suterénnom podlaží nachádzajú dva sklady, garáž a kotolňa, prístup je schodiskom a aj priamym vstupom zo zadného dvora domu. V prízemí domu sa nachádzajú zádverie so schodiskom, chodba, tri izby, kuchyňa, kúpeľňa, WC, špajza. Na prvom poschodí sú chodba so schodiskom, tri izby, kuchyňa, kúpeľňa, WC a balkón nad vstupným závetrím.

Konštrukčne je dom murovaná stavba, podzemné podlažie je osadené v priemernej hĺbke 1-2 m so zvislou izoláciou, základy sú betónové pásové s vodorovnou izoláciou, obvodové múry sú zo zmiešaných prevažne tehlových murív v hrúbke do 30-40 cm, deliace konštrukcie sú murované, stropy železobetónové monolitické s rovnými podhľadmi, krytina živičná, z asfaltových natavených pásov, klampiarske konštrukcie sú                                         z pozinkovaného plechu. Fasádne povrchy sú brizolitové, vnútorné omietky vápenné štukové hladké, podlahy v izbách parketové, z bukových vlysov, alebo plávajúce, z veľkoplošných laminátových parkiet, v ostatných miestnostiach prevládajú keramické dlažby. Okná sú vymenené za plastové, vnútorné dvere drevené otváravé. Dom je napojený na prípojky elektroinštalácie vzdušným pripojením, vody z vlastnej studne, kanalizácie do vlastnej žumpy aj zemného plynu z verejnej siete. Vykurovanie je ústredné teplovodné, zdrojom je plynový kotol a oceľové radiátory, na ohrev TÚV slúži zásobníkový plynový ohrievač.

V suteréne sú plynový kotol, zásobníkový ohrievač TÚV a kuchynský sporák na pevné palivo. V prízemí je v kuchyni linka na báze dreva dĺžky 2,40 m s nerezovým drezom, pákovou batériou, kombinovaným plynovým sporákom s elektrickou rúrou a digestorom, v kúpeľni prízemia je sprchový kút a umývadlo, batérie sú nerezové pákové, steny s keramickými obkladmi, samostatné WC je bez umývadla. Na poschodí je v kuchyni linka tvaru L na báze dreva dĺžky 5,00 m s nerezovým drezom, pákovou batériou, sklokeramickou varnou doskou, digestorom, zabudovanými elektrickou rúrou, umývačkou riadu a digestorom, v kúpeľni je rohová vaňa s keramickým obkladom a umývadlo, batérie sú nerezové pákové, steny s keramickými obkladmi, samostatné WC je bez umývadla.

Pre výpočet opotrebenia nehnuteľnosti lineárnou metódou stanovil znalec vek stavby vzhľadom na zistený stavebnotechnický stav na 100 rokov od roku 1971.

Vedľajšia stavba na p.č. 100/3 sa nachádza vo dvornej časti domu na parc.č. 100/3. Budova má jedno nadzemné podlažie, nie je podpivničená. Konštrukčne ide o murovanú stavbu, základy sú betónové pásové, zvislé konštrukcie murované tehlové, stropy nie sú vyhotovené, strecha je pultová, krytina z eternitových vlnitých šablón, klampiarske konštrukcie z pozinkovaného plechu. Vonkajšie aj vnútorné omietky sú vápenné hladké, podlahy betónové s cementovým poterom, dvere zvlakové, stavba ostatné vnútorné vybavenie nemá. Podľa zistení bola budova postavená v roku 1995, pre výpočet opotrebenie nehnuteľnosti lineárnou metódou stanovil znalec životnosť stavby na 60 rokov.

UPOZORNENIE: Prípadný vydražiteľ nadobúda predmet dražby so záložným právom Tatra banky, a.s., IČO: 00 686 930, so sídlom: Hodžovo námestie 3, Bratislava, č.V 2249/16 z 22.7.2016.